מקדמים חינוך לתזונה מקיימת

7/02/2018 עודכן בתאריך

במערכת החינוך של עמק יזרעאל מקדמים תזונה בריאה במערכות הגיל הרך. דוגמא מרתקת היא התהליך שעברה בשלוש השנים האחרונות מערכת החינוך לגיל הרך בקיבוץ הסוללים: קרן קובה, מנהלת הגיל הרך בקיבוץ, בשיתוף התזונאית שני ברזילאי, דיאטנית קלינית מוסמכת, מומחית בתזונת ילדים ובעלת ניסיון רב בתוכניות לקידום בריאות, הובילו תהליך להטמעת עקרונות תזונה בריאה במערכת החינוך הקיבוצית.

 

במסגרת התהליך אותרו ומופו הצרכים המקומיים וניתן מענה לכל בית, בהתאם לגיל הילדים והתפתחותם. במקביל התקיימה הרצאה להורים בנושא "תזונת ילדים בעידן השפע", במטרה לרתום גם אותם לתהליך, ולשנות את התזונה הביתית במקביל לשינוי בבתי הילדים. השינויים הוכנסו בהדרגה: התפריט הפך בריא יותר, שולבו יותר מרכיבים בריאים והופחתו מרכיבים בעיתיים מבחינה תזונתית. הילדים נחשפו למגוון טעמים ומרקמים חדשים, ומועדי הארוחות ותדירותן השתנו על מנת להתאים לצרכי הילדים. לאט לאט הילדים החלו לאכול יותר דגנים מלאים, קטניות, מגוון ירקות ודגים, הופחתה כמות השמן, המלח, הסוכר ואבקת המרק, ואומצו שיטות בישול בריאות על ידי שירות ההסעדה. גם ההורים נרתמו לתהליך ובבתים רבים הופחתה שתייה מתוקה, וממתקים וחטיפים ניתנים במידה.

 

קרן קובה, מנהלת הגיל הרך בקיבוץ הסוללים, שיבחה את שותפיה לדרך ואמרה: "הצלחת התהליך טמונה בשיתוף פעולה של כלל הגורמים החינוכיים, שירות ההסעדה, המטפלות, ההורים שהבינו את החשיבות והליווי המקצועי לו זכינו מהתזונאית, כולם פועלים יחד למען בריאות הילדים והמשפחה כולה".

עבור לתוכן העמוד